اضطراب بیماری قرن از مهم ترین اختلالات روحی است. دارای انواع گوناگون و دلایل متفاوت می تواند باشد.
ه دلیل شیوع و گسترش اضطراب در اشکال مختلف میان همه سنین، از اضطراب به عنوان “بیماری قرن” یاد می شود.
اضطراب احساسی طبیعی در انسان هاست، که هرکسی در شرایطی از زندگی آن را تجربه می کند. ولی اضطراب مزمن و شدید غیرعادی و مشکلساز است. تحقیقات و بررسیها نشان میدهند که اضطراب در خانمها، طبقات کمدرآمد و افراد میانسال و سالخورده بیشتر دیده میشود.
*عوامل زستی اضطراب:
در افراد مضطرب، میزان بعضی از هورمونهای موجود در خون غیرعادی است. بنابراین هر آنچه که باعث اختلال در سیستم هورمونی شود، برای بدن خطر محسوب میشود.
*عوامل اجتماعی اضطراب:
عوامل اجتماعی و ارتباطی بسیاری باعث بهوجود آمدن اضطراب در افراد میشود، مانند مشکلات خانوادگی، احساس جدایی و طردشدگی،… از عوامل محیطی اضطراب میتوان تغییرات ناگهانی و غیرمنتظره را، همچون زلزله، بیماری، مرگ یکی از نزدیکان و … نام برد.
*عوامل ژنتیکی اضطراب:
کی از مهمترین عوامل اضطراب ژنتیک است و احتمال اضطراب در فرزندان افراد مضطرب بسیار بالا است. البته الگو قرار دادن رفتار پدر و مادر و یادگیری و تکرار کارهای آنان نقش مهمی در اضطراب فرزندان دارد (عامل اجتماعی)، ولی تحقیقات و بررسیهای انجامشده بر روی حیوانات و دوقلوهایی که با هم یا جدا از هم زندگی میکنند و از والدین مضطرب به دنیا آمدهاند، نشان میدهند که عوامل ژنتیکی نیز در بروز اضطراب بسیار مؤثرند.
-تغذیه نادرست نیز در ابتلا به اضطراب نقش مهمی دارد. کمبود برخی از اسید آمینه ها، ویتامین ها باعث تسریع در ابتلا به اضطراب می شوند.
-استفاده از مواد مخدر و داروهای روان گردان نیز ممکن است خطر ابتلا به عارضه اضطراب را در پی داشته باشد.
-برخی از ضایعه های مغزی که بعث ایجاد علائمی شبیه به علائم اختلال وسواس می شوند، ممکن است در بروز اضطراب موثر باشند.
اضطراب بیماری قرن است
صفحه اصلی ، مشاوره حقوقی ، سازمان بهزیستی کشور ، مشاوره خانواده ، مشاوره کودک و نوجوان، مشاوره شغلی ، مشاوره تحصیلی ، تست های روانسنجی