طلاق عاطفی
درحالي که امروزه بيشتر ازدواج ها با عشق صورت مي گيرد و هر دو طرف قصد دارند به يکديگر و تعهداتشان در مقابل هم احترام بگذارند، اما درطول زمان مسائلي پيش مي آيد که مي تواند به جدايي، يا يک زندگي مشترک بدون احساس، عشق و همراهي منجر شود.
علي رغم کوشش هاي همسران، بيشتر به خاطر وجود بچه ها، براي نرسيدن به مرحله جدايي، بسياري از پيوندهاي زناشويي عاشقانه به طلاق رسمي و درصد بالايي از مابقي نيز به طلاق عاطفي منتهي مي شود. بيشتر اوقات ويژگي هاي فردي باعث اختلاف مي شوند و گاهي هيچ کدام از طرفين حاضر نيست که به خاطر حفظ بنيان خانواده خود را تغيير بدهد، پس داستان ادامه پيدا مي کند و منجر به کشته شدن عشق شده و جدايي به دنبال دارد.
طلاق عاطفی متضمن فقدان اعتماد ، احترام و محبت به یکدیگر است . همسران بجای حمایت از همدیگر در جهت آزار و ناکامی و تنزل عزت نفس یکدیگر عمل می کنند و هر کدام به دنبال یافتن دلیلی برای اثبات عیب و کوتاهی و طرد دیگری است.
– عدم تامین نیاز عاطفی
– بی توجهی مرد
– عدم همدلی و همراهی
– رفتارهای خشونت آمیز مرد
– عدم گذران وقت با یکدیگر
– نارضایتی جنسی
– بی اعتمادی
– مشکلات ارتباطی
– عدم تعادل روحی مرد
– دخالت خانواده ها
– شرایط نا به سامان مالی
طلاق عاطفی تاثیر مخربی بر فرزندان دارد
اختلافات پدر و مادر همیشه برای فرزندان دردناک بوده است. طلاق عاطفی تاثیر بسیار مخربی میتواند بر فرزندان داشته باشد و اگر سن فرزند کم باشد ممکن است گمان کند که نحوه تعامل همه زنها و شوهرها باید مانند پدر و مادر او است و از این طریق الگوی غلطی برای زندگی مشترک خود در آینده به دست آورد.
ایجاد ارتباط موثر با همسر که از طرق مختلف امکان پذیر است:
* توجه هریک از زن ومرد به نقاط قوت و مثبت همسر خود نقش سازنده ایی در ایجاد صمیمت دارد
* تعریف وتمجید نکردن زوجین از مردان و زنان دیگر نزد همسرخود.
* هر كدام از مرد و زن خود را براى همسرش بیاراید و به خصوص زن بهترین و تمیزترین لباس خود را در مقابل همسر خود بپوشد.
* خشونت همسرتان را با خشونت پاسخ ندهید . خشونت را با سكوت پاسخ گویید و در موقعیتى مناسب درباره مساله مورد نظر به بحث و گفت و گو بپردازید .
* در تمام مدت زندگى به هم ابراز علاقه و عشق كردن و در مناسبتها براى هم هدیه (هر چند ارزان قیمت) تهیه كردن.
* اگر رفتار خاصى براى شما مبهم است، سادهترین راه این است كه از همسرتان هدف و علت آن رفتار را سوال کنید و با روش مسالمتآمیز، صمیمانه و خوش بینانه موضوع را روشن كنید .
* هر یك از زوجین باید بكوشد با روانشناسى همسرش آشنا شود تا بداند زن یا مرد به چه امورى بها مىدهد و نظام ارزشىاش چگونه است.
* از داشتن نگرشهاى آرمان گرایانه و شاعرانه در مساله ازدواج و روابط زناشویى و نیز انتظارات غیر واقع بینانه اجتناب كنید .
اگر مهري ميان دو طرف نباشد، ديگر نميتوان با هم ساخت. اگر خانوادهاي براساس عشق و علاقه پا گيرد به جدايي نميانجامد. از همينروست كه بسياري اعتقاد دارند براي طلاق هم، پيشگيري بهتر از درمان است، اولين راهي كه پيشنهاد ميشود، دقت در انتخاب همسر است. از همينرو گام اول يعني انتخاب همسر بايد درست نهاده شود تا تداوم يابد. تفاوت فرهنگي و سنتي و عدم شناخت دختر و پسر قبل از ازدواج منجر به طلاق ميشود، دوران نامزدي كوتاه موجب عدم شناخت طرفين شده و اين موضوع طلاق را در پي دارد. يك آسيب شناس علاوه بر كنترل آسيبهاي اجتماعي پيشنهاد تقويت آموزش زوجين قبل و بعد از ازدواج، مشاوره در جهت حل اختلافهاي خانوادگي، ايجاد توازن مالي و غيرمالي زوجين و آموزشهاي رسانهاي درباره عواقب طلاق را به عنوان راهحل پيشگيري از سرعت افزايش طلاق عنوان ميكند.