علل گرايش به
اعتياد را مي توان در سه قلمرو فردي، خانوادگي و اجتماعي مطرح كرد:
علل فردی: مشکلات روانی، کنجکاوی، ضعف اراده، رهایی از
زندگی عادی، انگیزه های درمانی، شخصیت متزلزل
علل خانوادگی: کمبود محبت در خانواده، افراط در محبت، تبعیض
بین فرزندان، محدود کردن فرزندان، اعتیاد یکی از اعضای خانواده، رفاه اقتصادی
خانواده، بی سوادی یا کم سوادی والدین، فقر خانواده ، ستیزه والدین
علل اجتماعی: دسترسی اسان به مواد مخدر،بیکاری و اعتیاد،
نابرابری های اقتصادی و اجتماعی،
نقش محیط اجتماعی و محل سکونت، نقش دوستان ناباب.
وقتی نیازهای جسمی رو به تکرار باشند بعد از مدتی خودشان را به سمت دیگری نشان میدهند؛ مثلا فرد هر روز نمیتواند یک نوع غذا بخورد زیرا این تکرار هر روزه باعث ساختارشکنی در سلولهای مغزی میشود. سلولهای مغز طوری آفریده شدهاند که نمیتوانند یکنواخت باشند. این یکنواختی جسم، ذهن و روابط اجتماعی باعث میشود مغز ساختارشکنی کند. بنابراین یکی از دلایل گرایش به مواد مخدر ساختارشکنی مغز است. ناآگاهی که در جوان وجود دارد باعث میشود وی به دنبال موارد جدید برود با وجودی که هیچ اطلاعاتی از آنها ندارد، معتقدم یکی از دلایل گرایش به مواد مخدر کنجکاوی است؛ زیرا کنجکاوی یک فرآیند ذهن محسوب میشود.
ممکن است یک سری خلاءهای عاطفی به طور طبیعی در خانواده پیش آید، بچهای که بزرگ میشود خواستههایی دارد که والدین با این خواستهها به هر علتی مخالف هستند. همین مخالفتها، کدروتها و رنجشهای روانی زیادی را پیش میآورد و به استقلال وی صدمه میزند. جوان برای یافتن این موارد به فضاهای جدید مثل فضای مجازی روی میآورد. در این محیط، فرد احساس استقلال می کند زیرا کسی به او باید و نباید نمیگوید، در محیطی مثل اینستاگرام فرد هر طور که دوست دارد خود را معرفی میکند و به نمایش میگذارد، افراد در این محیطها معمولا با تعریف و تمجید بقیه روبرو میشوند؛ بنابراین گاهی در همین محیطهای مجازی ممکن است با افرادی که سوء مصرف مواد دارند آشنا و به علت دوری از خانواده به سمت اعتیاد کشیده شوند.
علل گرایش به اعتیاد
صفحه اصلی ، مشاوره حقوقی ، سازمان بهزیستی کشور ، مشاوره خانواده ، مشاوره کودک و نوجوان، مشاوره شغلی ، مشاوره تحصیلی ، تست های روانسنجی