۱)کنترل بیرونی نداشته باشید.
این مورد می تواند ازدواج شما ار نابود کند.کنترل بیرونی که همان رفتارهای مخرب در رابطه است ، شامل: انتقاد کردن، سرزنش کردن، شکوه و شکایت کردن، غرغر کردن، تهدید کردن، تنبیه کردن، باج دهی برای کنترل دیگری.
در کنترل بیرونی فرض بر این است که چنانچه ما احساس ناخرسندی می کنیم خود مسئول چنین احساسی نیستیم، بلکه این دیگران و حوادث خارج از کنترل ما هستند که مقصرند و یا مغز ما از لحاظ ساختاری یا شیمیایی به نحوی است که بدون این که ما بخواهیم، این مشکل را ایجاد می کند. در این فرضیه هرگز نحوه انتخاب اعمال ما، علت بدبختی مان شناخته نمی شود.
در دیدگاهِ «کنترل بیرونی» مشکل ، تقصیر طرف مقابل است و نه ما لذا هیچ تلاشی برای تغییر خودمان انجام نمی دهیم.
بجای کنترل بیرونی می توانید از عادت های رفتاری زیر که مهرورزانه هم هستند، کمک بگیرید:
۱)گوش سپردن
۳)تشویق
۲)حمایت
۴)احترام
۵)اعتماد
۶)پذیرش
۷)بحث و گفت و گو و کنار آمدن با اختلافات
۲)یادمان باشد که رفتارهای ما حاصل انتخاب ماست.
این فکر اشتباه است که رفتار همسر شما باعث ایجاد عصبانیت در شما می شود. زیرا شما می توانید در مقابل رفتار او ، پاسخ های دیگری داشته باشید. این گونه نیست که شما همانند یک دستگاه فقط غر زدن بلد باشید. شما می توانید یاد بگیرید و از روش های بهتری برای رفتار با همسرتان استفاده کنید.
۳)هرگز از هفت عادت مخربی که در بالا ذکر شد، استفاده نکنید.
ممکن است روش شما در ارتباطات به گونه ای باشد که از آن رفتارها استفاده کنید ولی چون رابطه زناشویی به گونه ای است که شما در همه حال با همسرتان در ارتباط هستید، تکرار این رفتارها در این رابطه صمیمی می تواند صدمات زیادی به رابطه شما بزند. ممکن است همسر شما ابتدا با این برخوردهای شما کنار بیاید ولی به مرور زمان خست شده و واکنش نشان خواهد داد.
۴)با دنیای مطلوب یکدیگر آشنا شوید.
سعی کنید با دنیای دلخواه همسرتان آشنا شوید.از سلایق و علایق و چیزهایی که او را ناراحت و خوشحال می کند باخبر باشید. هیچ وقت این گونه فکر نکنید که در دوران نامزدی و اوایل ازدواج در مورد علایق همدیگر صحبت کرده اید. زیرا ممکن است با هر بار صحبت کردن در مورد اتفاق خاصی به موردهای جدیدی برسید. صحبت کردن در مورد احساسات همدیگر و گوش دادن به آن می تواند رابطه شما را بیش از پیش صمیمی تر کند. حتی می توانید در مورد مسائل خیلی ساده نظر او را بپرسید و سعی کنید مطابق سلیقه او عمل کنید.اهمیت دادن به یکدیگر نه فقط در بحث سلیقه بلکه در دیگر موارد برای همسرتان جذاب خواهد بود. مثلا باید بدانید وقتی ناراحت است چه رفتاری از جانب شما او را آرام میکند و یا برعکس.
۵)کمی “خلاقیت ” می تواند زندگی زناشویی شما را نجات دهد.
تعارض زمانی پیش می آید که دو تصویر مغایر در جهان کیفی تان وجود دارد و هیچ راهی برای هماهنگ کردن آن ها وجود ندارند. زمانی که شما نه می توانید بروید و نه بمانید. به غیر از تلاش برای مهار کردن عصبانیت، هر رنج دیگری که انتخاب کنید (به عنوان مثال انتخاب افسردگی) بیهوده است. هنگام تعارض، راه دیگری وجود دارد که می توانید به آن اعتماد کنید، خلاقیت شما.
نیاز به خلاّقیت، یک جزء از رفتار کلی محسوب می شود. خلاقیت می تواند یک فعالیت جدید، فکر جدید، یک احساس جدید یا یک احساس فیزیولوژیک جدید یا ترکیبی از هر یک از آن ها باشد.
برای دسترسی آسان تر به خلاقیت، ذهن خود را به این نگرش مجهز کنید که دیگر خواهان راه های قدیمی نیستید، می خواهید تنوع ایجاد کنید و بعد صبر کنید.
اگر ذهن خود را به روی این سیستم خلاق باز کردید و افکار احمقانه و بی ارزش به شما هجوم آورد خودتان را سرزنش نکنید . مخصوصاً عیب جویی از خود، این سیستم را از کار می اندازد.صبور باشید، اگر عادات مخرب را در مورد خودتان بکار نبرید، سیستم خلاقتان شروع به کار خواهد کرد.
۶)از شیوه های جدید برای افزایش “صمیمیت جنسی” استفاده کنید.
طبق تحقیقات انجام شده پس از گذشت ده سال، روابط جنسی سیر نزولی دارند که به اعتقاد ما علت کاهش اشتیاق جنسی بعد از ازدواج، کاربرد کنترل بیرونی از سوی یک یا هر دو زوجین در مقابل همسر خود می باشد. چنانچه زوجین بخواهند به کمک خلاقیت زندگی ملال آور و فاقد روابط جنسی خود را نشاط بخشند در ابتدا باید خود را از شر کنترل بیرونی رها کرده و سپس با استفاده از هوش و ذکاوتشان تغییر مسیر دهند.
و در آخر سعی کنید به همدیگر احساس “مهم بودن” بدهید. اینکه شما بخاطر علاقه ای که به همسرتان و زندگی مشترکتان دارید، اینگونه رفتار می کنید نه از سر وظیفه و یا اجبار.
-حضور یکدیگر را چندین بار در روز جنش بگیرید. احوالپرسی های پرهیجان، مکالمات تلفنی پرشور، «دوستت دارم» های مکرر، خواندن آواز در وصف یکدیگر. همیشه با هم قرار بیرون رفتن بگذارید حتی در سال های بچه داری و در دوره های مشغله های کاری.
از یکدیگر پشتیبانی کنید. به دنبال راه هایی باشید تا از یکدیگر به لحاظ جسمی و روحی حمایت کنید.
به عنوان مثال، غذای مورد علاقه همسرتان را بپزید. به هنگام هوای نامساعد یکدیگر را با ماشین به محل کار برسانید، درباره کار با یکدیگر مشورت کنید ، حین دیدن تلویزیون یکدیگر را ماساژ دهید.
-جسارت گفتن خواسته هایتان را داشته باشید و بگوئید که چه می خواهید بی قید و شرط به یکدیگر عشق بورزید . در مورد میزان محبتی که به هم ابراز می کنید، انتظار و چشمداشت جبران نداشته باشید. عشق و محبت باید آزادانه نثار شود.
به همسرتان آزادی بدهید تا خودش باشد . تفاوت ها را بپذیرید به مرزهای موجود میان یکدیگر احترام بگذارید.
به یکدیگر به چشم بهترین دوست بنگرید، هر روز با یکدیگر همانند دو رفیق فکر و عمل کنید.
. بدانید که چگونه با یکدیگر بخندید، شوخ باشید و شادی کنید.
رابطه جنسی تان را زنده نگه دارید و همیشه اعمال توافقی و دو طرفه را تجربه کنید.